Welkom op de
website van
Alex Autocenter Altena

Reparatie Alex Autocenter Altena

Diagnose stellen

Zijn er gebreken aan uw occasion?
Wij kunnen ze voor u repareren!

Service Alex Autocenter Altena

Airco specialisme

Bij ons kunt u uitgaan van een goede service!

Ondrhoud Alex Autocenter Altena

Reparatie

Heeft uw occasion onderhoud nodig?
Ook dat kunnen wij voor u regelen!

Banden Alex Autocenter Altena

Banden

Bij ons kunt u prima terecht voor
zomer en winterbanden.

APK Alex Autocenter Altena

APK

Voor APK keuringen bent u bij ons aan
het juiste adres!

Werkplaats Alex Autocenter Altena

Werkplaats

Maak afspraak

Waeco Aircon Service partner


Perfect klimaat
Veilig rijden – ontspannen aankomen! Autoairconditioners zijn het hele jaar door een weldaad voor bestuurder en passagier. Deze wetenschap en de interessante aanbiedingen van autofabrikanten hebben het aantal auto’s uitgerust met een aircosysteem de afgelopen jaren spectaculair doen stijgen. Inmiddels besluit ook 60% van de kopers van een bedrijfsvoertuig voor een aircosysteem aan boord. Prima, want airco is niet alleen comfortabel maar biedt ook een wezenlijke bijdrage aan het verminderen van ongevalrisico’s
Veiligheidsfactor airconditioning
Wie rijdt onder te warme omstandigheden, rijdt gevaarlijk. In oververhitte passagiersruimten dalen reactievermogen en concentratie van de bestuurder aanzienlijk. Stijgt de binnentemperatuur van 22 naar 37° C, dan stijgt het ongevalrisico onevenredig met 30 procent*! Een goed ingestelde airco daartegen zorgt ook bij zomerse temperaturen of sterke zoninstraling voor maximale rijveiligheid.

Airco taboe:
onopgemerkt koudemiddelverliesZolang de airco werkt, gaat alles goed. Zo denkt de trotse bezitter, die ervan uitgaat, dat het systeem onderhoudsvrij is. Tenslotte wordt in de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant nauwelijks gerept over aircocontrole. Een aanzienlijke tekortkoming, want aircosystemen kunnen op basis van hun constructie geen hermetisch gesloten systemen zijn. Een onopgemerkt, maar uiteindelijk behoorlijk koudemiddelverlies is het gevolg. Waar zich de “zwakke plekken” van een airco bevinden, wordt getoond in de onderstaande afbeelding.


Airco catastrofe:
de (dure) gevolgen van slecht onderhoudOm koudemiddelverlies en daarmee gevolgschade te minimaliseren, bestaat een heel eenvoudige oplossing: regelmatig onderhoud in een professionele werkplaats. Want wie nu een beetje investeert bespaart later veel kosten. Wanneer de vullingsgraad van het koudemiddel daalt onder een bepaald niveau dan kan er een aanzienlijke schade ontstaan. Het “hart”, de compressor, wordt onvoldoende gesmeerd. Deze loopt warm en gaat kapot. Kostenplaatje: vijfhonderd Euro of meer. In vergelijking daarmee zijn de kosten voor een jaarlijksaanbevolen basiscontrole van de airco minimaal!

Graag onderhoud – denk aan het milieu!Ook het moderne koudemiddel R134a belast het milieu. Daarom is elke gram koudemiddel die in de atmosfeer verdwijnt, een gram teveel. Het “Büro für Umweltforschung und Beratung GmbH” heeft uitgerekend dat per jaar tot wel 1.140 ton koudemiddel uit autoairco’s in het milieu terechtkomt (Duitsland).

Airco-onderhoud: niet wachten maar doenElk voertuig met airco moet minstens één keer per jaar voor een controle naar de gespecialiseerde aircowerkplaats. Al is het alleen maar om het meest aan slijtage onderhevige onderdeel – de filterdroger – te controleren. Deze onttrekt aan het circulerende koudemiddel vocht en materiaalresidu. Zijn levensduur is, zoals van een motoroliefilter, beperkt. De beste tijd voor een aircocontrole is het vroege voorjaar – voordat het echt warm wordt. Uit welke stappen een onderhoudsbeurt bestaan kan, maken de WAECO aircospecialisten duidelijk:

Elke 12 maanden
Functietesten

 • Waarden van de hoge- en lage druk
 • uitblaastemperatuur van de middenroosters
 • In- en uitschakelpunt van de compressor
 • Condensorblower
 • Luchtverdeling en recirculatiesysteem

Zichtcontroles

 • Staat van de aandrijfriem(-en)
 • Vervuiling van of beschadiging aan de condensor
 • Lekdetectie met het WAECO UV-lekzoeksysteem

Elke 24 Maanden

 • Filterdroger vervangen
 • Koudemiddel R134a afzuigen en recyclen
 • Opnieuw vullen met juiste hoeveelheid koudemiddelen olie

Airco professionals:
uw WAECO AirCon partnerOnderhoud, service, reparatie – tot wie kunt u zich wenden met uw autoairco? Duidelijk antwoord: tot de dichtstbijzijnde WAECO Service Partner. Deze zijn door de aircospecialist WAECO gekenmerkt als geautoriseerde bedrijven. Dit betekent dat betreffende medewerkers hebben deelgenomen aan een uitgebreide cursus voor onderhoud en service aan autoairconditioners en zowel theoretisch als praktisch zeer goed onderlegd zijn.

Deze professionele werkplaats wordt met voorrang beleverd en heeft permanent toegang tot de laatste technische informatie. Duidelijk voordeel voor de airco klant: hier vindt u gegarandeerd professionals die hun vak echt verstaan. En elk aircoprobleem snel en voordelig oplossen!