Welkom op de
website van
Alex Autocenter Altena

Reparatie Alex Autocenter Altena

Diagnose stellen

Zijn er gebreken aan uw occasion?
Wij kunnen ze voor u repareren!

Service Alex Autocenter Altena

Airco specialisme

Bij ons kunt u uitgaan van een goede service!

Ondrhoud Alex Autocenter Altena

Reparatie

Heeft uw occasion onderhoud nodig?
Ook dat kunnen wij voor u regelen!

Banden Alex Autocenter Altena

Banden

Bij ons kunt u prima terecht voor
zomer en winterbanden.

APK Alex Autocenter Altena

APK

Voor APK keuringen bent u bij ons aan
het juiste adres!

Werkplaats Alex Autocenter Altena

Werkplaats

Maak afspraak

Aircosysteem

Misverstanden over het onderhoud van uw auto-airco.

Veel automobilisten denken dat ‘hun’ garagebedrijf tijdens een tien-, vijftien- of twintigduizend kilometerbeurt ook aan de auto-airco onderhoud pleegt. Dat is vaak niet zo. Op zich kunnen controles bij elk garagebedrijf of de merkdealer worden uitgevoerd. Dat voorkomt onnodige schade op een later tijdstip. Maar het echte onderhoud en het uitvoeren van reparaties mag alleen maar door een STEK-erkend autobedrijf of STEK-erkende aircospecialisten uitgevoerd worden.

Wat zijn de effecten van een lekkende auto-airco.

Tijdens het gebruik kan o.a. door te weinig onderhoud, vloeistof vrijkomen uit de airco. Dit zogenaamde ’koudemiddel’ helpt mee het broeikaseffect groter te maken. De broeikasbijdrage van de hoeveelheid koudemiddel die in een auto-airco zit is ongeveer evenveel als 1.000 kg CO2. Een auto stoot als hij rijdt gemiddeld ongeveer 170 gram CO2 per kilometer uit. Zou door een lek al het koudemiddel uit uw airco ontsnappen, dan staat deze hoeveelheid broeikasgas voor een rit van maar liefst 6.000 kilometer.

Niet alleen lekkage kost energie, ook het gebruik.

Naast de mogelijke lekkage van koudemiddel, gebruikt een ingeschakelde airco altijd energie. Dit extra energiegebruik heeft een flinke invloed op het brandstofverbruik en dus op het milieu. Hoeveel extra brandstofkosten worden veroorzaakt door een auto-airco hangt ervan af op welke stand en hoe vaak u de airco inschakelt. De weersomstandigheden zijn de basis hiervoor. Zo verbruikt een airco vooral veel brandstof bij extreme hitte en direct na het inschakelen. Maar ook in koele omstandigheden gebruikt een airco brandstof. Hoe slechter de status van het onderhoud, hoe hoger het verbruik!

Zonder STEK-erkenning geen auto-airco repareren.

Een STEK-erkenning past binnen het nationale en internationalebeleid om het gebruik van koudemiddelen terug te dringen. Door hun STEK-erkenning geven bedrijven aan dat zij de deskundigheid in huis hebben om verantwoord en ‘full service’ met uw airco om te kunnen gaan. Een niet-erkend bedrijf mag niet de airco afvullen. Daarvoor moet u naar een STEK-erkend bedrijf.