AMT ( Auto en Motor Techniek) is het vakblad voor de Automotive.


Na vier online kennistesten zijn de beste 20 van Nederland en België geselecteerd voor een plaatsje in de kwart finale tijdens het evenement AMT live. Dinsdag en woensdag 18 en 19 nov.


Martijn zag de testen voorbij komen en wou zijn eigen kennis wel eens testen ... En kreeg hiermee een plaatsje in de kwart finale.


Na de kwart finale bleven er 4 over, En na de halve finale nog 2 nu werd het echt spannend.


2 gloednieuwe Mazda 3's beide met dezelfde storing. En meet apparatuur, test kast en Mazda documentatie.


Er brandt een storingslampje op het dashboard aan de finalisten dit snel te lokaliseren. Onder toeziend oog van honderden mensen, camera gaan Martijn en Dolf aan de gang. 45 minuten hebben ze de tijd, de zoemer gaat. Beide lokaliseren de storing. Een storing in het CANbus systeem van de auto (dit is een digitaal netwerk wat tegenwoordig in iedere moderne auto wordt toegepast.)


Het verschil is miniem beide finalisten kwamen nagenoeg even ver. Martijn vroeg de klant om details en stelde dat er wat mis was met de CANbus verbinding tussen het dashboard en de AFS module. Dolf schreef op de werkorder dat hij draadbreuk in de CANbus vermoedde. Dit was inderdaad het geval.


Martijn: erg leuk om te hebben mee gedaan, en de finale was best pittig maar ben best een beetje trots op het resultaat (al was 1e nog mooier geweest natuurlijk;) ) De druk was erg groot en de apparatuur was anders dan ik gewend ben ook de documentatie (3 multomappen vol) was niet overal even volledig. Maar alles hoorde bij de wedstrijd!


In onze werkplaats bij Alex Autocenter Altena heb ik alle up-to-date en de meest moderne apparatuur en programmatuur bij de hand en was deze storing een stuk makkelijker geweest. Ook vind ik het erg leuk voor onze klanten, deze hadden altijd al veel vertrouwen in ons en dat wordt hier nog even bevestigd! Storing zoeken gaat vaak volgens vaste stappen. En als je veel systeemkennis hebt en de juiste apparatuur kun je ook stappen overslaan of dingen omzeilen en dit geeft voordeel/tijdwinst voor ons en de klant! Dus voor iedereen die nog twijfelt waar heen te gaan? Of een lastige storing heeft, is Alex Autocenter Altena, Bolstrastraat 4 Werkendam het adres.